2013. március 11., hétfő

Háromszínű Magyar Kupa

Balról: Nagy Zoltán 1. helyezett,
Varga István edző,
Hidasi Tamás 3. helyezett
Négy versenyzővel vett részt az elmúlt hétvégén Piliscsabán a Gyomaendrődi Judo Klub a Junior és Diák "A" Magyar Kupán. A maroknyi csapat mindhárom éremből szerzett és immár hagyományosan jól szerepeltek a versenyzők Piliscsabán. Az idei Magyar Kupa aranyat Nagy Zoltán gyűjtötte be, aki a Diák "A" 66 kg-os súlycsoportjában diadalmaskodott.

Szombaton a juniorok kezdték meg szereplésüket Piliscsabán. Katona Ákos hosszú fogysztás után a 81 kg-ba mérlegelt, ám sajnos az első mérkőzésén vereséget szenvedett Leányvári ellenfelétől és végül helyezetlenül zárt. A nők között a 70 kg-os Siroki Ibolya meggyőző és sok látványos akcióval tarkított mérkőzés után legyőzte Mohácsi ellenfelét. A versenyen ezúttal sajnos a legfontosabb pillanatban vezető helyzetben hibázott tatabányai ellenfelével szemben és már nem maradt ideje javítani, így a második helyen végzett.
Vasárnap két fiatalember lépett szőnyegre, hogy immár harmadik alkalommal fusson neki a Magyar Kupa elhódításának. Elsőként Hidasi Tamás kezdte meg a szereplést a Diák "A" 60 kg-osok mezőnyében. A döntőbe jutásig nem akadt gond, hiszen simán jutott a legjobb négy közé, ám ott sajnos ezúttal megálljt parancsolt neki a szolnoki rivális. A bronzmérkőzésre azonban felszívta magát és az ügyes pécsi versenyzőt ipponnal legyözve a harmadik helyen végzett. Tamás korábban kétszer már aranyérmet nyert ezen a versenyen. A Diák "A" 66 kg-os mezőnyében Nagy Zoltán ellentmondást nem tűrő teljesítménnyel menetelt négy megnyert szép dobásoktól látványos mérkőzéssel szerezte meg élete első Magyar Kupa győzelmét. Zoltán korábban két bronzérmet szerzett ezen a versenyen.
Varga István edző: A hétvége összességében jól sikerült, bár maradt bennem némi hiányérzet. A vasárnapi versenyen a fiúk hozták azt a teljesítményt amit az adott időszakban el lehetett tőlük várni. Zoli kifejezetten elszánt volt és nagyon jó ellenfelek ellen szerzett értékes győzelmeket. Tamásnak sajnos nem sikerült az újbóli címvédés, ennek ellenére szépen dolgozott a versenyen s látható hogy jó úton halad. Szombaton az idősebbek között Ákosnak sajnos a fogyasztás rosssz hatású volt. Fejben nem tudott a szőnyegen ott lenni s így nem sikerült a pontszerzés. Csinci egészen a tatabányai ellenfélig jó teljesítményt nyújtott, de a legfontosabb pillanatban sajnos egy apró kihagyás elég volt, hogy egy megnyert mérkőzést az ellenfél kezébe adjon. Nem vagyok megrémülve, hiszen Csincinek rengeteget kell versenyeznie, hogy a látványos meccshiányt pótolni tudjuk. Jó formában és erőben van s magunk mögött hagytuk mostmár a sérülést, így számomra nem kétséges, hogy a következő versenyeken egyre javuló teljesítményt fog nyújtani. Április elején az Országos Bajnokságon már biztosan nem lesznek ilyen apró hibák a munkájában.

Diák A - Magyar Kupa
2013. március 10., Piliscsaba
Eredmények:
66 kg: Nagy Zoltán 1. hely
60 kg: Hidasi Tamás 3. hely























Nincsenek megjegyzések: