2013. október 22., kedd

Hidasi Tamás ismét Magyar Bajnoki érmes

Október 19-én Cegléden két gyomaendrődi versenyző állt szőnyegre a diák korosztály Országos Bajnokságán. Hidasi Tamás immár a harmadik évben szerzett érmet ezen a versenyen. Ezúttal a Diák "A" korcsoport 60 kg-os mezőnyében hozta el az értékes bronzot. Nagy Zoltán a 66 kg-ban versenyzett, de sajnos a nagyon sűrű mezőnyben végül helyezetlenül zárt.

Jól kezdődött a verseny, hiszen Tamás meggyőző teljesítménnyel eljutott a legjobb négyig. Ezután kisebb hullámvölgy következett a Gyomaendrődi Judo Klub versenyzőinek szempontjából, hiszen Nagy Zoltán kikapott újpesti ellenfelétől egy elhibázott akció miatt. Tamás a döntőbe jutásért ügyes, ám legyőzhető elenfelet kapott (2 hete Kecskeméten a döntőben Tomi nyert). Ezúttal azonban igazolódott, hogy a judóban bármi előfordulhat és egy szerencsés mozdulattal az RHDSE versenyzője jutott a döntőbe. A gyomaendrődi versenyző a bronzmérkőzésre összekapta magát és taktikus győzelemmel felkapaszkodott a dobogóra.
Ezzel azonban még közel sem volt vége a gyomaendrődi fiatalok versenyzésének, hiszen a Regionális Csapat Bajnokságon (6 régió válogatottja) a Közép-magyarországi Regionális Judo Szövetség csapatában mindkét sportoló helyet kapott. Izgalmas verseny után végül a bronzérmet szerezte meg a csapat, így végül mindkét versenyzőnk éremmel térhetett haza.
Varga István edző: Sajnos beigazolódott a félelmem, hiszen Zoli görcsösen lépett szőnyegre. Igyekeztünk úgy készülni, hogy ne következzen ez be, de sajnos hiába teljesített kitűnően ebben az évben (Magyar Kupa győzelem, két korosztályban Országos Diákolimpiai ezüst) a Magyar Bajnokságon megint leblokkolt. Tamás teljesítménye azonban már szép volt. Ő igazi küzdő típusú versenyző, akit a tét nem megbénít, hanem motivál. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a csapatversenyen a bronzérem megszerzése azon múlt, hogy ha nyeri a mérkőzését akkor a csapat dobogóra állhat (erre a mérkőzésre egy hosszú nap végén 21:30-kor került sor!!!). Az egyéni küzdelmekben is jól teljesített de a judo olyan sport, ahol egy pillanat alatt eldőlhet egy mérkőzés s ezt most a negatív oldalról tapasztalhattuk. Az év közepén volt egy mélyzuhanása, de szerencsére mostmár látni, hogy a gödör a múlté, hiszen a megszerzett bronzéremmel kiteljesítette bajnoki éremkollekcióját (2011-ben ezüst, 2012-ben aranyérmes volt).
























Nincsenek megjegyzések: